26. KOLOVOZA 2015. 20:13h

Dvoje američkih novinara ubijeno za vrijeme intervjua uživo

Foto

Svijet
0

Tekst

Dvoje televizijskih novinara ubijeno je u srijedu u američkoj saveznoj državi Virginiji za vrijeme intervjua uživo, a prema navodima vlasti ubojica je nezadovoljni sadašnji ili bivši zaposlenik TV postaje koji je nakon ubojstva izvršio samoubojstvo.

Dvadesetčetverogodišnja novinarka Alison Parker i 27-godišnji snimatelj Adam Ward iz lokalne TV postaje WDBJ7 TV iz Roanokea ubijeni su tijekom intervjua s izvršnom direktoricom lokalne Trgovinske komore Vicki Gardner u turističkom mjestu Smith Mountain Lake u Virginiji u trgovačkom centru Bridgewater Plaza, javio je Reuters.

Gardner je u tom napadu ranjena, a tijekom intervjua koji je prenošen u živo odjednom su se čuli pucnji i krikovi, a kamera je snimila muškarca s pištoljem koji je, kako pretpostavlja policija, bivši ili sadašnji nezadovoljni zaposlenik spomenute televizijske kuće.

Prema izvješćima medija ubojica je nakon napada ivršio samoubojstvo, javlja BBC.

On je postavio na društvene mreže video snimku sebe kako puca na novinarku iz blizine.

Ured šerifa u Okrugu Augusta naveo je da se osumnjičeni ubojica zove Vester lee Flanagan. Poznat po profesionalnom imenu Bryce Williams bio je bivši član redakcije WDBJ7-a. Njegovi Twitter i Facebook računi su sada suspendirani, javlja BBC.

Guverner Virginije Terry McAuliffe je na svom Twitter računu izrazio žaljenje zbog "bezumnog ubojstva".

Direktor Tv postaje Jeff Marks je kazao da "svako malo novinari prime neki suludi e-mail", ali da se ovako nešto još nikada nije desilo.

"Ne tajimo od kuda izvješćujemo, možda ćemo od sada morati to činiti", kazao je Marks. Ubijeni novinari su iz tog područja i oboje su bili zaručeni i najavljivali svoja skorašnja vjenčanja.

 

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!