17. KOLOVOZA 2015. 08:16h

Crna Gora i BiH potpisuju u Beču sporazum o me?usobnoj granici

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan čović ne želi razgovarati o načinu sticanja imovine. (Foto: CIN)

Foto

Svijet
0

Tekst

Crna Gora i Bosna i Hercegovina potpisat će uskoro u Beču sporazum o granici, priopćili su u nedjelju čelnici ove dvije susjedne države Filip Vujanović i Dragan čović.

Crnogorski predsjednik Vujanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH čović sastali su se u nedjelju u Tivtu gdje su razgovarali o odnosima izme?u dvije države koje, kako je ocijenjeno, nije pokvarila ni nedavna polemika oko pitanja granice kod Sutorine, prenosi Televizija Crne Gore.

Vujanović je novinarima kazao da je na sastanku konstatirano da je to pitanje, koje je izazvalo blagi zastoj u odnosima, arhivirano, te da će krajem mjeseca njih dvojica nazočiti potpisivanju Sporazuma o granici koji će potpisati članovi dvije vlade.

On je precizirao da će to biti uvodni dio Bečkog summita koji je posvećen afirmaciji europskih integracija i projektima infrastrukture.

"Bila je ovo prilika da zajednički podržimo i ohrabrimo projekte dviju vlada, kao i vlada regije zapadnog Balkana, da iskoristimo te projekte, osiguramo njihovo financiranje i dobru dinamiku, te da svi zajedno zaželimo da se Europska unija snažnije uključi u regionalno povezivanje", naveo je Vujanović.

čović je kazao da je posebno važno što će sporazum o razgraničenju s Crnom Gorom biti prvi koji BiH potpisuje s nekim od susjeda.

"Ratifikacijom ovog sporazuma i njegovim potpisivanjem definitivno se rješava granica izme?u naše dvije države", rekao je o čović. Dodao je da je Crna Gora napravila veliki iskorak na europskom putu.

"Mi je moramo sustizati, i naše opredjeljenje je vrlo jasno – euroatlantski put BiH, drugog puta nema", rekao je čović i poželio Crnoj Gori da već ove godine "završi svoj NATO put".

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!