SUMMIT EU

8. OUJKA 2007. 22:02h

Chirac: EU mora računati i na nuklearnu energiju

Tekst

Svaka obvezujuća odluka o obnovljivim izvorima energije mora uključivati nuklearnu energiju i čisti ugljen, rekao je Jacques Chirac.

Rasprava o tome treba li postaviti obvezujući cilj smanjenja ispuštanja štetnih plinova za 20% do 2020. godine središnja je točka summita Europske unije.

Francuski predsjednik Jacques Chirac izjavio je da bi bilo bolje postaviti si cilj smanjenja karbonskih emisija, nego prelaska na obnovljive izvore energije, kako traži Europska komisija.

- Odobravam postavljanje obvezujućeg europskog cilja za obnovljivim izvorima energije - rekao je i dodao da je Francuska trenutno najveći proizvo?ač čiste energije prema volumenu.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!