19. KOLOVOZA 2015. 13:44h

Bundestag izglasao treći paket pomoći Grčkoj od 86 milijardi eura

Foto

Njemački parlam ...
0

Tekst

Njemački parlament velikom je većinom odobrio u srijedu treći paket pomoći Grčkoj vrijedan 86 milijardi eura, nakon što je kancelarka Angela Merkel uspjela suzbiti pobunu u konzervativnim redovima.

Za treći paket pomoći Ateni u posljednjih pet godina bilo je 454 zastupnika u Bundestagu, a 113 protiv.

Onih koji su mu se usprotivili znatno je manje od 191 koliko je u lipnju glasovalo protiv otvaranja pregovora o pomoći prezaduženoj Grčkoj.

Ministar financija Wolfgang Schaeuble pozvao je uoči glasovanja zastupnike da glasuju za novi paket, rekavši kako nema jamstava za uspjeh, ali bi bilo neodgovorno da Grčka ne dobije šansu.

"Naravno da nakon iskustva proteklih mjeseci i godina nema jamstava da će sve biti u redu i vjerojatno će biti dvojbi", rekao je Schaeuble obraćajući se zastupnicima u Bundestagu.

"No u svjetlu činjenice da je grčki parlament već usvojio niz mjera bilo bi neodgovorno ne dati Grčkoj priliku za novi početak", dodao je.

Parlamenti Austrije, Estonije i Španjolske u utorak su tako?er poduprli pomoć Grčkoj.

Očekuje se da će se nizozemska vlada premijera Marka Ruttea suočiti s glasovanjem o povjerenju koje traži euroskeptični, desni politički suparnik Geert Wilders kada parlament u Den Haagu u srijedu bude raspravljao o pomoći Ateni.

Vie pogledajte u fotogaleriji Njemački parlament izglasao pomoć Grčkoj

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!