5. SRPNJA 2012. 16:34h

Bugarska policija zaplijenila 12 tona hašiša

Foto

Svijet
0

Tekst

Bugarska policija u četvrtak je zaplijenila 12 tona hašiša porijeklom iz Maroka, pronašavši ga u jednom skladištu nedaleko od Sofije, objavio je ravnatelj službe za borbu protiv organiziranog kriminala Stanimir Florov.

Riječ je o rekordnoj količini droge ikad zaplijenjenoj u Bugarskoj, a bila je namijenjena nizozemskom i belgijskom tržištu.

Paketići s drogom bili su bačeni s jednog broda u Crno more, gdje su ih skupili ribari, nakon čega su skriveni u jednom skadištu u mjestu Miroviane, nedaleko od Sofije, objasnio je bugarski premijer Bojko Borisov. Policija još traži brod s kojeg je droga bačena.

Bugarski carinici već su 2. srpnja zaplijenili 4,2 tone hašiša koji je trebao završiti u Belgiji, u jednom kamionu u Vidinu, na granici s Rumunjskom. Policija smatra da su ta dva događaja povezana.

Bugarska je jedno od sjecišta balkanske rute krijumčarenja heroina, ali njezine službe rijetko se susreću s kanabisom. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!