26. LIPNJA 2012. 22:12h

Budimir: U BiH je trenutačno puzajući državni udar

Foto

Svijet
0

Tekst

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir izjavio je u utorak kako se u BiH trenutačno provodi "puzajući državni udar", optuživši za to Socijaldemokratsku partiju BiH (SDP BiH), odnosno njezina predsjednika Zlatka Lagumdžiju.

Komentirajući odluku SDP-a, HDZ BiH, HDZ 1990. i Saveza za bolju budućnost (SBB) da mimo redovite sjednice zastupničkog doma parlamenta FBiH ranije tijekom dana smijene predsjedatelja tog tijela Denisa Zvizdića iz Stranke demokratske akcije (SDA) i njegova zamjenika Stanka Primorca iz Hrvatske stranke prava (HSP), Budimir je izjavio kako je to dokaz da se u BiH pokušava uspostaviti diktatura, čiji je temeljni cilj provedba interesa nekih stranaka i njenih lidera poput Lagumdžije.

"Ako predsjednik SDP-a, koji je poželio mijenjati svoje koalicijske partere, ne osjeti potrebu ni konzultirati predsjednika Federacije BiH, sjesti s njim i razgovarati, nego na ovakav grub, bahat, nekorektan i nepošten način pokušava prisiliti predsjednika FBiH da to prihvati, onda je to neka vrsta nasilničkog ponašanja. A ako se to prenese na državne institucije, onda je to puzajući državni udar", izjavio je Budimir u intervjuu za TV Federacije BiH (FTV).

Budimir je kazao kako je osobno spreman raspustiti federalni parlament, odnosno zatražiti raspisivanje izvanrednih izbora ako ne bude drugog načina da se riješi sadašnja kriza i prekine bezakonje.

Dodao je kako aktualna politička kriza potvrđuje da su sadašnji vođe političkih stranaka u BiH glavni uzrok problema u kojima se zemlja nalazi. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!