VIŠAK VREMENA

18. STUDENOG 2009. 14:49h

Bivši tajvanski predsjednik u zatvoru snima CD

Foto

Svijet
0

Tekst

Chen (59) je u dva mandata bio tajvanski predsjednik, a prošle je godine osuđen na doživotni zatvor zbog korupcije i pranja novca.

Bivši tajvanski predsjednik Chen Shui-bian, koji u zatvoru služi doživotnu kaznu za korupciju, planira objaviti CD posvećen tajvanskoj neovisnosti od Kine, objavio je u srijedu njegov ured.

- CD sadrži jednu pjesmu naslovljenu 'Po jedna zemlja sa svake strane (Tajvanskog tjesnaca)'. Skupljamo novac kako bismo ga objavili u prosincu - rekla je jedna dužnosnica njegova ureda koja je željela ostati anonimna.

- Chen Shui-bian napisao je stihove, a kompozitor Wang Ming-cheh napisao je glazbu - dodala je dužnosnica.

Chen (59) je u dva mandata bio tajvanski predsjednik, od 2000. do 2008. Prošle je godine osuđen na doživotni zatvor zbog korupcije i pranja novca. Chen tvrdi da je nedužan, te da je osuđen samo zbog toga što se zauzimao za neovisni Tajvan.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!