28. LIPNJA 2012. 11:49h

BiH: Kod Visokog pao vojni helikopter, ozlijeđena su tri člana posade

Foto

Svijet
0

Tekst

Helikopter oružanih snaga Bosne i Hercegovine srušio se u četvrtak ujutro kod mjesta Visoko, dvadesetak kilometara sjeverno od Sarajeva, potvrđeno je iz Ministarstva obrane BiH.

U nesreći su ozlijeđena tri člana posade, a uzroci pada helikoptera se istražuju.

Letjelica se srušila u blizni autoceste koja povezuje Sarajevo i Zenicu.

Riječ je o helikopteru tipa UH1H, starije američke proizvodnje, a oružane snage BiH dobile su ga u sklopu programa "Opremi i uvježbaj", koji je nakon rata sponzorirala američka vlada.

Oružane snage BiH, osim tih američkih, u svom sastavu imaju i transportne helikoptere Mi-8 ruske proizvodnje.

Jedna takva letjelica u veljači ove godine također se srušila u istočnoj Bosni u misiji dostave pomoći stanovnicima sela koja su tada zbog snježnih padalina bila odsječena od svijeta.

Lakše ozljede tad je zadobilo nekoliko putnika, među kojima je bila i ekipa Televizije Federacije BiH (FTV). (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!