21. KOLOVOZA 2012. 12:26h

BiH: Izvanredno stanje zbog požara, mobilizirano i stanovništvo

Foto

Svijet
0

Tekst

Na području Bratunca u istočnoj Bosni u utorak je proglašeno izvanredno stanje zbog velikog šumskog požara koji prijeti širenjem ka stambenim objektima, izvjestili su lokalni mediji u BiH.

Općinske vlasti u Bratuncu zatražile su od svih radno sposobnih muškaraca da se angažiraju na obrani od požara jer gasitelji nisu u stanju sami kontrolirati požarište zbog nepristupačnog terena. Požari su u utorak registrirani i oko Zenice te na području Hercegovine.

<< Požari u Hercegovini opasno prijete kućama >>

Vatra je kod Konjica zahvatila gustu borovu šumu dok na brdima u okolici Trebinja gori nisko raslinje.

Izbijanju požara u BiH pogoduju suša i visoke temperature koje bi, prema prognozama meteorologa, u većem dijelu te zemlje do kraja tjedna mogle dosegnuti i 40 celzijevih stupnjeva. (Hina)


 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!