U POSJETU KNESSETU

3. VELJAŔE 2010. 20:22h

Berlusconi: Moramo zaustaviti iranske ambicije

Foto

Svijet
0

Tekst

Talijanski je premijer u izraleskom parlamentu izjavio kako se iranskim nuklearnim ambicijama treba suprotstaviti sankcijama i pregovorima.

Me─Ĺunarodna zajednica mora zaustaviti iranske nuklearne ambicije, a rje┬Üenje le┬×i u sankcijama i pregovorima, izjavio je u srijedu talijanski premijer Silvio Berlusconi u izraelskom parlamentu.

U svom obra─çanju Knessetu Berlusconi je rekao da se iranske geste dobre volje ne smiju odbaciti, ali da treba jasno re─çi da se ne─çe tolerirati namjerno odugovla─Źenje pregovora i uzaludno tro┬Üenje vremena.

- Me─Ĺunarodna zajednica mora donijeti jasnu, nedvosmislenu i jednoglasnu odluku da ne─çe prihvatiti da nuklearno oru┬×je bude u rukama dr┬×ave ─Źiji ─Źelnici izjavljuju da ┬×ele uni┬Ütiti Izrael, nije─Źu postojanje holokausta i smatraju ┬×idovsku dr┬×avu nezakonitom - kazao je.

Tako─Ĺer je izjavio da islamisti─Źki terorizam nije usmjeren samo protiv Izraela i SAD-a, ve─ç protiv svih zapadnih demokracija i svih umjerenih arapskih dr┬×ava.

Ganut do suza

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, koji se obratio parlamentu prije Berlusconija, govorio je o prijateljstvu svog talijanskog gosta prema Izraelu, koji je pomogao "pribli┬×iti Izrael Europi".

Netanyahu je svoje obra─çanje zavr┬Üio pri─Źom o mladoj Talijanki koja je tijekom Drugoga svjetskog rata spasila mladu ┬Äidovku od njema─Źke policije u Italiji.

- Djevoj─Źino ime bilo je Rosa, a jedan od njezinih sinova je Silvio Berlusconi - rekao je Netanyahu i time dirnuo Berlusconija do suza.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!