19. KOLOVOZA 2012. 16:01h

Benedikt XVI. pozdravio posjet ruskog patrijarha Kirila Poljskoj

Foto

Svijet
0

Tekst

Papa Benedikt XVI. pozdravio je u nedjelju povijesni posjet Poljskoj ruskog pravoslavnog poglavara Kirila koji je ondje susreo, izme─Ĺu ostalih, katoli─Źke biskupe s kojima se obvezao promovirati "evangeli─Źke vrijednosti u svijetu".

Govore─çi o boravku Kirila od ─Źetvrtka u Poljskoj, Papa je podsjetio da je "program tog posjeta uklju─Źivao i susrete s katoli─Źkim biskupima i zajedni─Źku izjavu o ┬×elji za ┬Üirenjem bratske zajednice i sura─Ĺivanjem u ┬Üirenju evangelisti─Źkih vrijednosti u suvremenom svijetu".

Benedikt XVI. govorio je na poljskom zbog hodo─Źasnika podrijetlom iz te zemlje, po zavr┬Üetku molitve odr┬×ane u Castel Gandolfu, ljetnoj redizenciji papa u okolici Rima, prigodom tradicionalnog pozdravljanja vjernika na raznim jezicima.

"To je va┬×an doga─Ĺaj koji poti─Źe nadu u budu─çnost", dodao je Papa.

─îetverodnevni posjet Kirila prvi je ikad nekog poglavara iz Moskve i Rusije vrlo katoli─Źkoj Poljskoj.

(Hina)
 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!