2. SVIBNJA 2012. 09:20h

Barack Obama posjetio američke vojnike u Afganistanu

Foto

Svijet
0

Tekst

Prije godinu dana u Pakistanu je ubijen Osama bin Laden. Na ovu obljetnicu predsjednik SAD-a Barack Obama sinoć je iznenada posjetio američke trupe u Afganistanu. Obećao je do kraja ljeta povući još 23 tisuće vojnika iz te zemlje...

Prije godinu dana napokon smo priveli bin Ladena pravdi. Znam da je još uvijek teško i da još nije gotovo, kazao je američki predsjednik.

Obama je s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem potpisao sporazum o suradnji koji definira odnose nakon što se američka vojska u potpunosti povuče 2014. godine. Nakon Obamniog odlaska iz Afganistana snažna je eksplozija protresla Kabul, a američki vojni izvori potvrdili su da se radi o napadu bombaša samoubojice. Poginulo je pet ljudi. (Mediaservis)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!