9. SRPNJA 2012. 09:54h

Ban Ki-moon zadovoljan transparentnošću izbora u Libiji

Foto

Svijet
0

Tekst

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozdravio je održavanje prvih izbora u Libiji od pada Moamera Gadafija i pozvao nove vlasti da zemljom upravljaju u duhu pravde i pomirenja.

Ban je u izjavi naglasio da su subotnji izbori dobro provedeni i da su bili transparentni, iako je na istoku zemlje bilo zastrašivanja birača.

Osam mjeseci nakon pada Gadafijeva režima, približno 2,7 milijuna Libijaca bilo je pozvano je da odabere "opći narodni kongres" s 200 članova. Narodna skupština trebala bi izabrati premijera i vladu, te pripremiti zemlju za prve pune demokratske izbore po novom ustavu sljedeće godine.

Odaziv na izbore bio je 62 posto, priopćilo je izborno povjerenstvo. Iako rezultati još nisu objavljeni, glavni tajnik UN-a pozvao je buduće vlasti da rade u duhu pravde i pomirenja. (Hina)


 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!