18. TRAVNJA 2012. 19:31h

Američki vojnici u Afganistanu slikali se s mrtvim tijelima pobunjenika

Foto

Svijet
0

Tekst

Još jedna afera američkih vojnika u Afganistanu. Los Angeles Times objavili su slike na kojima američki vojnici poziraju s mrtvim tijelima pobunjenika u Afganistanu.

Slike su snimljene 2010. godine, a na njima se jasno vide i lica vojnika i lica mrtvih pobunjenika kojima su otvorene oči. Na jednoj od slika vidi se skupina vojnika koja rukama drži noge mrtvaca, a neki od vojnika na slici drže palčeve prema gore.

Na to je oštro reagirala vojska koja provodi istragu nad vojnicima koji su na fotografijama. Reagirao je i NATO, general John Allen izjavio je kako ovo ozbiljna pogreška nekoliko vojnika koji su time prekršili pravila i pogazili vrijednosti američke vojske.

LA Times piše kako su slike dobili od vojnika koji je htio ukazati na lošu disciplinu u vojsci.

Ovo je još jedan u nizu incidenata američkih vojnika u Afganistanu. U siječnju je na internetu objavljena snimka američkih marinaca kako uriniraju nad mrtvim tijelima talibana, a u veljači su palili Kuran.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!