PREGOVORI

7. O×UJKA 2007. 18:47h

Ahtisaari uputio Srbiji i Kosovu novi prijedlog

Tekst

Nakon što je Srbija odbila prvi prijedlog UN-ovog izaslanika Marttia Ahtisaaria, on je dvjema stranama ponudio novi prijedlog bez promjena.

Posebni izaslanik UN-a za Kosovo Martti Ahtisaari uputio je beogradskim i kosovskim vlastima novi prijedlog za rje┼íenje statusa Kosova, ─Źiji ─çe se detalji saznati u subotu za kada je zakazan susret izme?u dviju strana.

Ipak, B92 javlja da bitnih promjena naspram prija┼ínjeg prijedloga nema. Prema kosovskim medijima, najve─çe su promjene nastale oko dono┼íenja Ustava Kosova, ┼íto zna─Źi da je Ahtisaari prihvatio prijedlog Kosovara zbog ─Źega ─çe se olak┼íati posao Skup┼ítini Kosova.

- Ono na ┼íto, ─Źini mi se, Beograd ra─Źuna je zapravo diplomacija koja ─çe uslijediti nakon 10. o┼żujka kada svi formalni rokovi za razgovor dviju strana isteknu i kada taj nacrt prijedloga bude u odre?enom obliku predstavljen ─Źlanicama UN-a, odnosno Kontakt grupi- rekao je Nenad ?ur?evi─ç iz Centra za nenasilnu akciju.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!