15. TRAVNJA 2012. 12:33h

Afganistan: Napadnuta veleposlanstva, parlament i uredi NATO-a u Kabulu

Foto

Svijet
0

Tekst

Skupina militanata u nedjelju je bombardirala nekoliko podru─Źja u Kabulu u Afganistanu. Svjedoci su izvijestili kako se nekoliko eksplozija ─Źulo u centru grada, gdje su smje┬Ütena veleposlanstva nekoliko zemalja, uklju─Źuju─çi i gr─Źko, tursko te njema─Źko veleposlanstvo. Osim toga, raketirana je i ku─ça britanskog diplomata u Kabulu. Iz zgrade njema─Źkog veleposlanstva navodno suklja gusti dim.

BBC javlja kako je ┬Üestero militanata napalo i parlament, koji se nalazi u zapadnom dijelu grada. Sirene su se oglasile u cijelom gradu, a lokalni stanovnici su tra┬×ili skloni┬Üte. Osim eksplozija, ─Źuo se i niz pucnjeva u cijelom gradu. Nije poznato za sada ima li ┬×rtava.

AFP javlja kako se zapalio novoizgra─Ĺeni hotel Kabul Star, a vlasti evakuiraju ameri─Źko veleposlanstvo. Odgovornost za sve napade su preuzeli talibani. Istaknuli su kako su bomba┬Üi samoubojice napali i urede NATO-a te ostalih diplomatskih sredi┬Üta u Kabulu.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!