25. TRAVNJA 2012. 16:05h

A. Jerkov: Tomislav Nikolić je lažirao diplomu, nikad nije diplomirao

Foto

Svijet
0

Tekst

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov danas je optužila vođu radikala i jednog od najprominentnijih predsjedničkih kandidata Tomislava Nikolića da je lažirao diplomu.

– Obaviještena sam telefonskim putem da Tomislav Nikolić nije diplomirao na fakultetu koji je naveden u biografiji na internetskoj stranici SNS. Nevažno? – napisala je Jerkov na svom profilu na Twitteru nakon čega je o tome osvanuo članak i na službenoj stranici LSV-a.

U svojoj biografiji Tomislav Nikolić navodi da je diplomirao na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, no Jerkov je kontaktirala fakultet koji ju je obavijestio da čelnik Srpske napredne stranke nije kod njih diplomirao. Rečeno je da je Nikolić na fakultetu obranio magisterij, no nisu voljni pružiti na uvid njegov studentski dosje ni dati više detalja.

Jerkov stoga poziva Tomislava Nikolića, čija je biografija inače vrlo detaljna osim u dijelu koji se odnosi na njegovo obrazovanje, da objasni građanima i biračima u Srbiji gdje je diplomirao, s kojom ocjenom i koja mu je bila tema magisterija.

Za sada Nikolić ni itko iz njegove stranke nije odgovorio na ova pitanja, no postavlja se logično pitanje hoće li ove optužbe, plasirane u jeku predizborne kampanje, imati utjecaj na konačni ishod izbora.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!