16. LIPNJA 2013. 11:28h

29 OZLIJEĐENIH Najteža noć u Istanbulu od početka sukoba

Prosvjedi u parku Gazi, Istanbul.

Foto

Svijet
0

Tekst

Solidarnost za Taksim, glavna koordinacija udruga koje su zaposjele park Gazi u Istanbulu, priopćila je u subotu da neće otići s tih položaja.
Nakon što je premijer Recep Tayyip Erdogan zaprijetio policijskom intervencijom, turska je policija vodenim topovima i suzavcem rastjerala prosvjednike iz parka.

Bageri i kamioni započeli su sa čišćenjem parka i rušenjem šatora prosvjednika, no u noći na nedjelju turski prosvjednici su ponovno nahrlili u park, probili barikade i palili vatre te je došlo do najtežeg suočavanja demonstranata i snaga reda otkako traju sukobi.
BBC prenosi riječi svjedoka, bila je to jedna od najtežih noći od početka prosvjeda prije 18 dana. Ozlijeđeno je 30-ak osoba i nije poznato ima li mrtvih.

Do jučerašnjeg dana u sukobima je ubijeno četvero, a ranjeno oko 5000 osoba.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!