15. KOLOVOZA 2015. 22:42h

ZLATNI DEčKO Filip Hrgović je europski prvak u boksu!

Foto

Filip Hrgović j ...
0

Tekst

- Hrvatski boksač Filip Hrgović osvojio je naslov europskog prvaka u superteškoj kategoriji, on je u finalu EP-a u bugarskom Samokovu svladao Nijemca Floriana Schulza jednoglasnom odlukom sudaca sa 3-0.

Hrgović je dominirao finalnom borbom od prve sekunde, u svakoj je rundi plasirao nekoliko serija udaraca u glavu suparnika, dok je sjajnim radom nogu bivao neuhvatljiv za tromog Nijemca koji gotovo da nije uspio zadati niti jedan pravi udarac tijekom sve tri runde.-.-LP-.-

Stoga ne čudi kako su sva tri bodovna suca, Kubanac, Finac i Rus, u sve tri runde prednost dali Hrgoviću.

Dvadesetitrogodišnji Zagrepčanin tako je postao tek drugi Hrvat koji je osvojio naslov europskog amaterskog prvaka u boksu, dosada je to uspjelo samo legendarnom Mati Parlovu, koji je bio najbolji u poluteškoj kategoriji u Madridu 1971. i Beogradu 1973. godine.

Osim Hrgovićeva zlata, medalju za Hrvatsku u Samokovu osvojio je i Hrvoje Sep koji je bio brončani u poluteškoj kategoriji.

 

To je veliki uspjeh hrvatskog boksa i Boksačkog Kluba Leonardo, a na ponos njihova trenera Leonarda Pijetraja i predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza Bone Bošnjaka.
No, Leonard Pijetraj je, naravno uz Hrgovića i Sepa, najzaslužniji što je Hrvatska dobila zlatoi broncu na ov. Jer, oba ova borca s medaljama su iz njegovog kluba što se u Europskim prvenstvima nikada nije dobilo.
Očito se u njegovom klubu u zagrebačkoj Dubravi trenira za sportska čuda. 

Vie pogledajte u fotogaleriji Filip Hrgović je europski prvak u boksu

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!