4. LIPNJA 2010. 09:22h

Zlatko Dalić u pustinji, nogomet na "pijesku"

Foto

Sport
0

Tekst

Zlatka Dalića čeka dugo toplo ljeto u pustinji. Dogovor s Hamadom, novim članom prve lige u Saudijskoj Arabiji, razlog je što će Dalić godinu dana provesti na Arapskom poluotoku.

– Kada sam otišao na dogovor, dočekalo me 45 stupnjeva Celzijevih. Bojim se i pomisliti koliko će biti ljeti. Ali i to je dio trenerskog posla – rekao nam je Dalić nakon povratka iz Arabije.

Nećete valjda u takvim uvjetima odraditi pripreme?

– Obećao je predsjednik da ćemo otići malo sjevernije, gdje su nešto svježiji atmosferski uvjeti, i to – u Egipat!

Hotelska soba zato će biti dobro klimatizirana.

– To me i ne veseli. Osjetljiv sam na klima-uređaje. No, nema veze. Ja sam južnjačko dijete. Lakše podnosim vrućine nego hladnoću.

Ugovor bi trebao biti potpisan tijekom vikenda.

– U njemu je i jedna stavka prema kojoj se obvezujem na poštovanje povijesti, tradicije i običaja države u koju dolazim – otkrio je Dalić.

To je razlog zašto ga nismo mogli fotografirati u tradicionalnoj arapskoj odjeći.

– Kod njih je odjeća simbol društvenog statusa. Ne može je bilo tko nositi. Možete ih uvrijediti.

Ovo je Daliću najdalji odlazak od kuće. Kako je obitelj prihvatila izazov?

– To je realnost svakog trenera. Odluku sam donio u dogovoru s obitelji. Odlazim 1. srpnja, jer nam prvenstvo počinje sredinom kolovoza.

A kako je Dražen Ladić prihvatio odlazak prvog pomoćnika iz mlade vrste?

– Imam dogovor s klubom da me puste na jednu od preostale dvije kvalifikacijske utakmice. Reprezentacija neće ispaštati zbog mojeg odlaska.

Sa sobom će povesti i trojicu pomoćnika, a budući da je Hamad ušao u prvu ligu, ima pravo izabrati i tri strana igračka pojačanja.

– Moram pregledati snimke i odabrati. Možda to bude i netko od naših igrača.

Novac sigurno neće biti problem. Nikada nije kad su šeici u pitanju.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!