9. KOLOVOZA 2012. 12:35h

Za paraolimpijske igre u Londonu prodano 2,1 milijun karata

Foto

Sport
0

Tekst

Oko 2,1 milijuna karata prodano je za paraolimpijske igre u Londonu koje će se održavati od 29. kolovoza do 9. rujna, objavili su organizatori koji su se pohvalili da su srušili rekord s paraolimpijskih igara u Pekingu.

Više od 600.000 ulaznica je prodano tijekom prošlog mjeseca što je omogućilo da se prijeđe brojka ulaznica prodanih na zadnjim paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine od 1,8 milijuna.

U prodaju je pušteno ukupno 2,5 milijuna ulaznica i to za cijene dosta niže nego za olimpijske igre - od 5 funti (6,30 eura) za djecu i starije osobe do 10 funti (12,60 eura) za odrasle.

Predsjednik organizacijskog odbora OI u Londonu (Locog) Sebastian Coe u srijedu je izjavio da je "oduševljen" što vidi da Velika Britanija sada ima "Igre u srcu".

"Prodati ovako rekordan broj ulaznica za paraolimpijske igre tri tjedna prije svečanosti otvaranja je apsolutno fantastično i pokazuje nazasitan apetit javnosti za sport na tako visokoj razini", komentirao je i predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora Philip Craven.

Oko 4.200 sportaša iz 165 zemalja sudjelovat će na paraolimpijskim igrama koje počinju u Londonu 17 dana nakon svečanosti zatvaranja olimpijskih igara. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!