1. SIJEèNJA 2014. 11:05h

WTA Auckland: Poraz Ane Konjuh

Ana Konjuh

Foto

Sport
0

Tekst

Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh završila je svoj prvi WTA nastup u karijeri porazom u 2. kolu turnira u novozelandskom Aucklandu od 70. igračice svijeta Amerikanke Lauren Davis u tri seta 2-6, 6-2, 6-2.

Šest dana nakon što je napunila 16 godina i dva dana nakon senzacionalne pobjede nad prvom nositeljicom i 14. igračicom svijeta Talijankom Robertom Vinci, Konjuh je doživjela i prvi poraz. Dubrovkinja je sjajno počela meč, dobila prvi set s 6-2, a onda se njezina igra raspala u drugom setu. U odlučujućem, trećem setu ključan je bio Anin gubitak servisa kod 1-2, nakon čega je iskusnija Amerikanka lako završila meč. Konjuh je u ovom dvoboju koji je trajao točno dva sata imala 8 as-servisa, ali i pet dvostrukih pogrešaka.

Ana Konjuh je 259. tenisačica svijeta koja je za nastup u Aucklandu dobila pozivnicu organizatora, a prošle je godine osvojila juniorski Australian Open i US Open, te je velika nada hrvatskog tenisa.

 

 

 

(Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, proèelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaèelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuèilišna profesorica, èlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebaèkog holdinga èinila se kao idealna osoba za tu politièku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem prièa o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, èija je èlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!