2. SRPNJA 2012. 11:25h

Van Basten postao trener nizozemskog prvoligaša Heerenveen

van basten

Foto

Sport
0

Tekst

Više od 5.000 navijača Heerenveena pozdravilo je nizozemsku nogometnu legendu Marca Van Bastena (47) na prvom treningu tog nizozemskog prvoligaša.

Van Basten je na klupi Heerenveena naslijedio Rona Jansa s kojim je momčad iz provincije Frizije prošle sezone stigla do petog mjesta. Bit će to Van Bastenov treći trenerski posao nakon što je vodio reprezentaciju Nizozemske (2004-08) i Ajax (2008-09). Otkako je napustio 'Kopljanike' 2009. godine bio je bez trenerskog angažmana i radio je kao komentator za brojne televizijske postaje.

Heerenveen nikad nije bio nizozemski prvak, ali je 2009. godine, kada je za njega igrao hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić, osvojio nizozemski Kup. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!