12. SRPNJA 2012. 13:04h

US Open: Rekordni nagradni fond od 25,5 milijuna dolara

loptice za tenis

Foto

Sport
0

Tekst

Organizatori posljednjeg teniskog "Grand Slam" turnira, US Opena, koji će se održati u New Yorku od 27. kolovoza do 9. rujna, objavili su kako će ove godine podići ukupni nagradni fond na rekordnih 25.5 milijuna dolara, što je za dva milijuna dolara više no lani.

Pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojit će po 1.9 milijuna dolara, što je povećanje od 11 posto u odnosnu na prošlu godinu, a taj iznos bi mogao biti i veći od dva milijuna dolara ovisno o različitim bonusima koji su na raspolaganju tenisačima i tenisačicama na turnirima koji prethode US Openu. Zahvaljujući bonusinam, Kim Clijsters je 2010. zaradila 2.2 milijuna, a Roger Federer 2007. 2.4 milijuna dolara.

Zadovoljni će biti i igrači i igračice koji će se brzo oprostiti od nastupa na turniru u New Yorku, jer je iznos za ispadanje u 1. kolu povećan za 21 posto, a za ispadanje u 2. kolu 19 posto. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!