22. LIPNJA 2013. 12:14h

Ullrich priznao da je uzimao doping

Vozač tima Columbia-HTC, Britanac Mark Cavendish sprinta pored Amerikanca Tylera Farrara, vozača tima Garmin-Slipstream

Foto

Sport
0

Tekst

Njemački biciklist Jan Ullrich, bivši pobjednik Tour de Francea, priznao je, prvi put do sada, u interviewu za list "Focus" da je koristio doping uz pomoć španjolskog liječnika Eufemiana Fuentesa.
"Da koristio sam Fuentesove tretmane" , izjavio je jedini njemački pobjednik Tour de Francea iz 1997.

"Tad su gotovo svi uzimali doping. Nisam uzeo ništa što i drugi nisu uzeli", kazao je 39-godišnji Ullrich.

Pobjednik Toura 1997. je izjavio da je htio biti na istoj razini kao i drugi. "Prevara postoji od trenutka kada si želite osigurati prednost. Nije se radillo o tome, htio sam samo povećati jednakost svojih izgleda", dodao je.

Njemački biciklist smatra da su talent, izvedba, momčadski duh i volja za pobjedom i dalje odlučujući čimbenici za pobjedu.

(Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, proèelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaèelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuèilišna profesorica, èlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebaèkog holdinga èinila se kao idealna osoba za tu politièku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem prièa o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, èija je èlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!