19. KOLOVOZA 2015. 16:47h

U REALOVOM DRESU Mateo Kovačić: Očekujem puno od sebe i ekipe!

Foto

Mateo Kovacic ob ...
0

Tekst

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, koji je prije tri-četiri dana saznao da će postati novi igrač Reala, istaknuo je u srijedu na predstavljanju u Madridu da mu je pri dolasku puno pomogao Luka Modrić te da je presretan što je stigao u najveći klub na svijetu.

"Sve se odigralo brzo, prije tri-četiri dana sam saznao da ću postati igrač Reala. Odmah sam pristao, jer to je nešto što se doga?a jednom u životu", istaknuo je Kovačić na konferenciji za novinare podno stadiona Santiago Benabeu.

Napomenuo je kako mu je puno pomogao suigrač iz reprezenatcije Luka Modrić.
"Hvala mu na svemu, na tome kako je pričao o meni. On mi je puno pomogao, veliki mi je prijatelj i veliki igrač".
Dok su se navijači skupljali ispred stadiona, Kovačić je u 13.21 sati ušao u do kraja ispunjenu prostoriju svečane lože u pratnji predsjednika kluba Florentina Pereza i sportskog direktora Emilia Butraguena. U prvom redu su sjedili njegovi roditelji, sestra i djevojka, a iza njih Kovačićevi predstavnici Mario Mamić, Danijel Kuraja i Nikky Vuksan.
"Buenos dias", pozdravio je okupljene Kovačić na španjolskom, a onda istaknuo da se nada kako će "pružiti velike partije" u Realu. 
"Očekujem puno od sebe i čitave ekipe", rekao je Kovačić.
Florentino Perez mu je zatim uručio dres s brojem 16 koji je do danas bio u vlasništvu Brazilca Lucasa Silve, iz čega je postalo jasno da će ovaj otići iz Reala, ali njegov novi klub još nije poznat. 
"Dolaziš u najprestižniji i najvredniji klub na svijetu. Ovo je tvoj dom te ćemo te uvijek podržavati budeš li davao sve od sebe za ovaj grb", naglasio je Perez.
"Tvoja zemlja Hrvatska voli nogomet i ti si peti Hrvat u Real Madridu", rekao je predsjednik kluba.
Kovačić je iz svečane lože ispraćen gromoglasnim pljeskom, a onda je otišao u svlačionicu obući bijeli dres svog novog kluba. Na tribini se okupilo oko 2000 navijača pred kojima je hrvatski nogometaš tehnicirao, a zatim i ispucao loptu na tribinu.
Na konferenciji za medije ponovio je koliko je sretan dolaskom u Madrid te da će se znati nositi s pritiskom u tako velikom klubu.
"Navikao sam na teške trenutke", napomenuo je Kovačić te dodao da ga od budućih suigrača najviše fascinira Cristiano Ronaldo. 

Vie pogledajte u fotogaleriji Mateo Kovacic obukao Realov dres

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!