26. PROSINCA 2011. 18:16h

Turnir Četiri kafića: Spaladium arena eksplodirala, Malešu prave ovacije

Foto

Sport
0

Tekst

Ako se sve mjeri zvižducima i pljeskom, onda je na turniru "Četiri kafića" sve bilo upereno u dva predsjednika Hajduka

Najveći zvižduk, uvjerljivo, dobio je bivši predsjednik Joško Svaguša, a prave ovacije od deset tisuća navijača, dobio je Hrvoje Maleš.

– A sada heroj Hrvoje Maleš – najavio ga je službeni spiker, a Spaladium areni doslovno je eksplodirala.

Kad smo već kod ovacija valja istaći da je publika burno pozdravila Antu Vukušića, veliki pljesak dobio je Milan Miki Rapaić, a posebno je pozdravljen Senijad Ibričić.

–Užitak je doći u Split, osjetiti ponovno ovu publiku. Jedva čekam slijedeći prosinac kad ću opet biti ovdje – rekao je Ibričić, koji je igrao za Kauri.

Lanjski pobjednik Kauri u prvom polufinalu poražen je s 1:0 od Vanille, a jedini pogodak postigao je Gordon Scihldenfeld. Za Vanillu su igrali Tomić, Rakitić, Spahić, Šolić, Bogdanović, Kočić, Livaja, Santini, Scihildenfeld, Vastić i Pranjić.

– Lijepo je pobijeđivati u Spaladium areni, ali još je ljepše što smo sudjelovali u humanitranoj akciji – kazao je Pranjić.

Njegov suigrač iz Bayerna Ivica Olić bio je najavljen za dolazak na turnir, ali nije uspio stići. Novosti o njihovom statusu priopćio nam je Pranjić.

– Do ljeta Ivica i ja ostajemo u Bayernu. Klub nas nigdje ne pušta. Zbog europskog prvenstva žalim što ostajem, trebaju mi utakmice. Naravno, Bayern je veliki klub, ali ja želim igrati – kazao je Pranjić.

Inače, za Kauri, kojem su svi, s obzirom na lanjsku titulu, željeli skinuti skalp igrao je i Sergej Barbarez. Uz njega i Senijada Ibričića u momčadi su još bili Besim Ibričić, Zagorac, Toki8ć, Bazina, Bubalo, Erceg, Musa, Turković, Jarni, Sarić, Zadro, Čulina. U drugom polufinalu igrali su Tropic i Bobis. Tropic je dočekan zvižducima, posebno Ivica Križanac i Duje Čop, a velik pljesak zaradio je Nikola Kalinić.

Napokon je dobio pljesak splitske publike. To je odavno zaslužio -. dobacio je netko sa strane. Uz njih dres Tropica nosili su Subašić, Ojdanić, Kukoč, Lovrek, Laura, A.i F. Vitaić, Obilinović, Džoni, Mršić. A Svaguša je u svom Bobisu okupio Hajdukovu kremu.

Na klupi su bili Stanko Poklepović i Zoran Vulić, branili su Runje i Radošević, a na parketu su za Svagušu igrali Mornar, Gabrić, Maleš, Đolonga, Rapaić, Mornar, Vukušić, Ah. Sharbini, Radošević, Hajder, Maloča, Radošević, Selak, Banić, Marčić, a poseban pljesak dobio je Ivan Perišić...

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!