10. SIJENJA 2012. 10:16h

Trener Ante Nazor: Najbolji hrvatski košarkaš 2011. je Roko Ukić

Foto

Sport
0

Tekst

Već 34. godinu Večernji list bira najboljeg košarkaša. Počelo je s Dalipagićem 1978., nastavilo se s Krešimirom ćosićem, Draženom Petrovićem, Mihovilom Nakićem, Dinom Ra?om, Tonijem Kukočem, Arijanom Komazecom... Spomenuta imena govore i o snazi tradicije. U 2010. statuu "Košarkaš", akademskog kipara Stipe Sikirice, osvojio je Roko Ukić, a ove je godine reprezentacija na EP-u prošla loše, Marko Popović bio je MVP završnog turnira Eurokupa, Luka Žorić najbolji igrač regionalne lige i hrvatskog prvaka Zagreba, Marko Banić bio je ponajbolji igrač Bilbaa, finalista španjolskog prvenstva, najjače lige u Europi, a članovi ocjenjivačke komisije moći će glasovati i za Dontayea Drapera (MVP-a osnovnog dijela Eurokupa).

Anketu otvara Ante Nazor (33), potpisnik najvećeg uspjeha hrvatske košarke 2011., europskog zlata kadeta (Hezonja, Arapović, braća Žganec...). Ovo mu je 11. trenerska sezona, a seniorskoj košarci bio je najbliži 2005. kada je Juriju Zdovcu bio pomoćnik. Trenutačno vodi juniore Splita i trener je u školi košarke Nikole Vujčića. Prednost je dao Marku Popoviću.

- U Europi je jako teško nešto osvojiti, a Marko je bio glavni igrač Final Foura Eurokupa, s 11 asistencija u finalu. Tomić je jako dobro igrao u Španjolskoj. To sam mu dao s bonusom jer od njega najviše očekujemo.

Najboljim hrvatskim košarkašem Nazor drži Roka Ukića, no 2011. upropastile su mu ozljede.

- S njim bi Hrvatska na EP-u imala drugu sudbinu.

Nazor je bio pomoćnik Borisu Kurtoviću na SP-u mladih u Novom Zelandu (Hrvatska treća). Što je s MVP-om tog natjecanja Marijem Delašem?

- Žalgiris je teška sredina, no Delaš je suptilan visok igrač razigravačkih sposobnosti i ne bih digao ruke od njega.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!