17. KOLOVOZA 2015. 22:11h

Toni Kukoč postao posebni savjetnik predsjednika Bullsa

Foto

Sport
0

Tekst

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Toni Kukoč (46), koji je s Chicago Bullsima osvojio tri NBA naslova, postao je posebni savjetnik klupskog predsjednika Michaela Reinsdorfa, a uz to će promovirati Bullse u svijetu.

"Samo nekoliko minuta trebaš biti uz Tonija da bi cijenio njegovu osobnost, strast i profesionalizam te prepoznao doprinos kojeg će pružiti našoj momčadi u svojoj novoj ulozi", izjavio je u ponedjeljak Reinsdorf.

"Toni će raditi širom organizacije te će imati različite uloge. Svojim iskustvom će donijeti vrijednost, bez obzira da li će to biti vezano za strane igrače u našoj momčadi ili pak prilikom objašnjavanja našim partnerima i navijačima što to znači biti Chicago Bull. Toni će biti naš snažni predstavnik", istaknuo je predsjednik šesterostrukog prvaka NBA lige.

Kukoč je za Bullse igrao od 1993. do 2000. godine uz legendarne igrače Michaela Jordana i Scottiea Pippena.

"Uzbu?enje i čast je opet biti dijelom momčadi koja je definirala moju igračku karijeru ovdje u Sjedinjenim Državama i Chicagu", izjavio je Kukoč.

"Bullsi su postali moja proširena obitelj pa se stvarno veselim budućnosti i što ću biti Bull čitav život", napomenuo je.

Na novom poslu će se pridružiti Pippenu koji je predsjednikov posebni savjetnik od 31. listopada 2012. godine.

Kukoč je sa 13 sezona u NBA-u, od kojih sedam u Bullsima, veteran najbolje košarkaške lige na svijetu a 1996. godine proglašen je najboljim šestim igračem lige. Od 1996. do 1998. osvojio je tri NBA naslova.

Godine 1992. s Hrvatskom je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni, u povijesnom trenucima kada je Hrvatska izložena srpskoj agresiji tražila me?unarodno priznanje.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!