23. RUJNA 2012. 20:54h

Tomislav Bašić pobjednik ACI Cupa

Foto

Sport
0

Tekst

U finalu ACI Match Race Cupa Tomislav Bašić pobijedio je Matu Arapova i postao novi prvak Hrvatske u dvobojskom jedrenju.

Posada Tomislava Bašića zaključila prvi dio regate s devet pobjeda iz devet dvoboja. Drugi je bio Mark Lees sa sedam pobjeda i dva poraza, isto kao i trećeplasirani Mate Arapov, dok je kao četvrti u polufinale ušao Ante Vanjaka sa šest pobjeda i tri poraza.

U polufinalu je Bašić za protivnika izabrao Vanjaku, dok su drugi par oformili Arapov i Lees. Jedrilo se u splitskim vratima, po šest čvorova friškog jugozapadnjaka. Bašić je dobio Vanjaku 2:0, dok je u napetom dvoboju Arapov pobijedio Leesa rezultatom 2:1.

Za pobjednika ACI Cupa borili su se tako Bašić i Arapov. Splitski kormilar bolje je startao, ali Tomislav Bašić pokazao je klasu i prestigao Arapov do kraja regate. U dvoboju za treće mjesto Lees je pobijedio Vanjaku.

POREDAK:

1. Tomislav Bašić
2. Mate Arapov
3. Mark Lees
4. Vnte Vanjaka

PRVENSTVO PRVATSKE U MATCH RACEU:

1. Tomislav Bašić
2. Mate Arapov
3. Ante Vanjaka

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!