1. TRAVNJA 2013. 15:45h

Talijan Paolo Di Canio novi trener Sunderlanda

Foto

Sport
0

Tekst

Talijan Paolo Di Canio novi je trener engleskog prvoligaša Sunderlanda nakon što je Martin O'Neill smijenjen zbog loših rezultata, a dolazak Talijana izvazvao je neke promjene u klubu.

Di Canio, bivši napadač i kapetan rimskog Lazia, je i autor knjige o Duceu, a u Italiji je bio nekoliko puta suspendiran zbog fašističkog pozdrava kojeg su onda ponavljali i njegovi navijači.

"Ja sam fašist, ali nisam rasist", izjavio je Di Canio 2006. kada je kao igrač izveo "rimski pozdrav upućen svojim navijačima i onima koji dijele njegove ideje".

O'Neill je bio trener Sunderlanda od prosinca 2011., a smijenjen je nakon poraza u subotu od Manchester Uniteda (1-0). Sunderland nije pobijedio u osam utakmica zaredom u engleskom prvenstvu i trenutačno se nalazi na bod od zone ispadanja iz prve lige.

Di Canio (44) je potpisao ugovor na dvije i pol godine.

Bivši igrač Juventusa, Milana, Lazia, ali i West Hama i Celtica, Talijan je trenirao trećeligaša Swindon Town od 2011. do veljače 2013.

Dolazak Di Cania na trenersku klupu izazvao je odlazak Davida Milibanda, bivšeg britanskog ministra vanjskih poslova s funkcije potpredsjednika kluba. David Miliband, stariji brat Eda Milibanda, sadašnjeg vo?e laburističke stranke, podnio je ostavku na funkciju potpredsjednika "zbog političkih izjava novog trenera Sunderlanda", koji je otkrio svoju fascinaciju Benitom Mussolinijem. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!