25. SRPNJA 2015. 17:19h

SVJETSKI REKORDER Lavillenie preko 6.03 m u Londonu

Renaud Lavillenie

Foto

Sport
0

Tekst

Najbolji skakač s motkom današnjice Francuz Renaud Lavillenie preskočio je 6.03 metra na mitingu Dijamantne lige u Londonu i potvrdio dobru formu uoči Svjetskog prvenstva u Pekingu u kolovozu.
 
Olimpijski prvak i svjetski rekorder s 6.16 metara pobjedničku je visinu u Londonu preskočio iz prvog pokušaja, a triput je potom pokušavao na 6.10. Lavillenie ipak nije uspio poboljšati najbolji rezultat sezone (6.05) s mitinga u Eugeneu. Francuz još nema zlato sa Svjetskih prvenstava.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!