28. TRAVNJA 2012. 18:19h

Svjetski atletski kup u Osijeku: Hrvatski gimnastičari bez medalja

Foto

Sport
0

Tekst

Slab dan hrvatskih gimnastičara na Svjetskom kupu u Osijeku. Pogreške su ih koštale odličja. Filip Ude u finale je ušao s najboljim rezultatom iz kvalifikacija, 16.625, no pao je s konja i završio tek šesti s ocjenom 14.550. Roberta Seligmana u finalu nije ni bilo, zapeo je još u kvalifikacijama.

- Razočaran sam. Malo sam bio brzoplet, požurio sam se, skrenuo s putanje i zbog te sekunde dekoncentracije pao – kazao je nakon vježbe Filip Ude.

Do Europskog prvenstva ostala su tek tri tjedna, no slabiji nastup u Osijeku ga ne brine.

- Ne bojim se nikoga, ako odradim svoju najjaču vježbu moram biti u vrhu – zaključio je Ude.

Tomislav Marković pao je na kraju vježbe na parteru. Stradala mu je ruka.

- Propao mi je lakat desne ruke. Uhvatilo me na dijagonali i više nisam mogao izdržati. U trenutku sam razmišljao nastaviti ili ne, no bol je bila prejaka. Samo da saniram ozljedu do Europskog prvenstva u Montpellieru – rekao je Marković koji je s ocjenom 15.100 završio na četvrtom mjestu.

Tijana Tkalčec bila je četvrta u preskoku.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!