11. VELJAE 2012. 16:32h

Super Bowl: Hrvat David Deihl drugi dio sezone odigrao sa slomljenom šakom

Foto

Sport
0

Tekst

Njegova ozljeda lijeve ruke skrivana je od medija kako suparnici ne bi doznali gdje su Giantsi najtanji. A baš na tom mjestu napad divova bio je najčvršći, jer je naš junak imao pomoć suigrača.

Nakon što su New York Giantsi osvojili 46. Super Bowl mnogi američki komentatori slažu se u činjenici da je momčad novih prvaka vrlo homogena i da u njoj vlada uzrečica mušketira - svi za jednog, jedan za sve. Svaki igrač ispunjavao je zadaću.

Sada kada je sve završilo, i kada su divovi u svoju vitrinu pospremili još jedan Lombardijev trofej, na svjetlo dana dolaze mnoge zanimljive stvari, a jedna se tiče upravo našeg Davida Diehla.

Ono što je morao 196 cm visok i 150 kg težak hrvatski gorostas istrpjeti, mogu samo veliki sportaši i još veći borci. Diehl je morao stisnuti zube jer je drugi dio sezone, doigravanje i Super Bowl igrao sa slomljenom šakom!

- To je momčadski sport, ne igram sam - kazao je Diehl, koji već devet godina igra za Giantse.

- Uspjeli smo zaustaviti snažne momke u protivničkoj momčadi i to je najvažnije. Ne govorim samo za sebe, nego i za dečke koji su bili uz mene.

Za utakmicu protiv New England Patriotsa imao je posebnu zaštitu za prste na lijevoj ruci. Prstenjak i mali prst bili su bandažirani tako da ih nije mogao raširiti.

- Neka kaže što god tko hoće, ali ja imam dva Super Bowl prstena. Neću razmišljati o tome ako netko kaže: moglo se dogoditi ovo ili ono. To me ne zanima. Znam da ću na terenu učiniti sve za momčad i neću uzmaknuti, a kada imam prave suigrače uza se onda sam još jači. Nije važno što će se dogoditi na terenu, važno je da jedan za drugoga učinimo sve. A to je i trener Cougllin stalno ponavljao na sastancima uoči finala - kazao je Diehl,

Nakon ovih događaja i osvojenog naslova David će sigurno dobiti još bolju plaću, premda je i sada među najskupljim igračima u momčadi. Hrvatski div godišnje zarađuje sada četiri milijuna dolara i na petom je mjestu po plaći, ima šestogodišnji ugovor težak 31 milijun dolara.

Plaća mu iz sezone u sezonu raste, a ugovor s Giantsima mu istječe krajem sljedeće godine. No, s obzirom da se u momčadi svi odlično razumiju, a i navijači ga obožavaju, sigurno će vlasnici John Mara i Steve Tisch produljiti suradnju s našim Diehlom.

Najbolje plaćeni igrač je dodavač Eli Manning, koji je još jednom divove odveo do naslova u Super Bowlu, svog drugog u četiri godine. Giantsi su u finalu još jednom pobijedili New England Patriotse, što im je četvrti naslov u povijesti.

Manning je prva zvijezda Giantsa koji po sezoni zaradi 8,5 milijuna dolara. Drugi po plaći je branič ‘defensive end’ Chris Canty (5,25 mil. dolara), treći je također branič ‘cornerback’ Corey Webster (5) dok je četvrti igrač napadačke linije ‘tackle’ Kareem McKenzie (4,3).

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!