6. SRPNJA 2012. 17:17h

Štimac i službeno novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

Foto

Sport
0

Tekst

Nakon što je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u četvrtak jednoglasno imenovao Igora Štimca novim izbornikom hrvatske reprezentacije, novi strateg 'vatrenih' danas je i službeno predstavljen javnosti na novinarskoj konferenciji u hotelu Regent Esplanade.

<< Kratka biografija novog izbornika hrvatske reprezentacije Igora Štimca >>

"Voditi hrvatsku reprezentaciju je zadovoljstvo i čast, ali i velik obveza. U prošlosti je bilo boljih i lošijih rezultata naše reprezentacije. Vjerujem da slijede samo dobri dani. Zajedno sa suradnicima pokušat ću napraviti sve kako bi Hrvatska bila na svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali ne samo kao sudionik, već i kao ravnopravan suparnik najvećim svjetskim silama," kazao je novi hrvatski izbornik.

Štimac je zatražio podršku, ali i strpljenje jer, kako je rekao, ništa se ne može promijeniti preko noći. "Ja neću raditi neke velike promjene u momčadi, nego inzistirati na sitnim detaljima koje ćemo uvježbavati i za koje smo moji suradnici i ja sigurni da će dovesti do poboljšanja naše igre," rekao je Štimac koji nije želio otkriti imena svojih najbližih suradnika, među kojima će sigurno biti Alen Bokšić koji je nazočio konferenciji.

"To ću napraviti na jednoj od sljedećih konferencija, ali dozvolite da sa svima njima obavim završne razgovore, a onda ću ih predstaviti javnosti kako to oni i zaslužuju," kazao je Štimac te naglasio kako su on i suradnici već analizirali sve suparnike iz skupine za SP 2014.

"To je po renkingu najjača skupina, a mi ne bježimo od uloge favorita jer smo i na Fifinoj ljestvici najbolje rangirani. Najopasniji suparnici bit će nam Srbije i Belgije, ali nećemo podcijenti i otočke reprezentacije Wales i Škotsku, a pogotovo ne Makedoniju s kojom otvaramo kvalifikacije", rekao je Štimac koji će se prvi put u izborničkoj funkciji predstaviti javnosti 15. kolovoza u Splitu u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske.

Novi predsjednik HNS-a Davor Šuker pohvalio se kako je danas u osam sati održao prvi radni sastanak sa zaposlenicima u Kući nogometa. "Očekuje nas puno posla. Moramo u što skorije vrijeme obaviti razgovor s predsjednikom Josipovićem, ali i predstavnicima policije i pravosuđa da nam se i u Brazilu ne ponavljaju scene s posljednjeg EP-a kada su naši navijači radili probleme. Svjesni smo problema domaćeg nogometa i vjerujem kako ćemo ove godine imati ligu s 12 klubova, a već iduće sezona i sa 10 klubova. U ligi moraju igrati samo oni klubovi koji mogu ispunjavati svoje obveze i koji imaju podršku lokalne zajednice. Pomoć ćemo tražiti i od nogometnog sindikata i od udruge prvoligaša," kazao je Šuker potvrđujući kako će i on kao njegov prethodnik dužnost predsjednika obnašati volonterski bez plaće. Šuker je kazao da su 'šparni' Marković i Srebrić ostavili dosta novca u savezu i sada treba vidjeti kako ga najracionalnije uložiti.

"Sigurno je da nam je Kuća u Rusanovoj premala i razmišljamo o širenju, ali nismo sigurni hoćemo li kupiti novi prostor ili podići kat," rekao je Šuker dodavši kako će broj zaposlenih sa sadašnjih 30 narasti na 50-tak.

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović koji na to mjesto dolazi iz Dinama, kazao je da od danas s 'modrima' više nema nikakve veze. "Ja sam zaposlenik HNS-a s točno preciziranim ovlastima i dužnostima. S predsjednikom Šuker zastupat ću HNS u međunarodnim forumima, a po funkciji više ću se baviti stanjem u domaćem nogometu o kojem, uvjeravam vas, znam sve," kazao je Vrbanović i rekao da njegova funkcija obuhvaća i aktivnosti iz djelokruga rada dosadašnjeg glavnog tajnika Zorislava Srebrića čija je funkcija, po novoj sistematizaciji, ukinuta. (Hina)

<< Svi izbornici hrvatske ngoogmetne reprezentacije >>

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!