16. SVIBNJA 2012. 15:28h

Stanić o situaciji u HNS-u: Tri vozača žele voziti isti auto

Foto

Sport
0

Tekst

Mario Stanić za igraliste.hr napisao je novu kolumnu, a ovaj put se osvrnuo na sastanak Igora Štimca i Davora Šukera, budućeg izbornika i predsjednika HNS-a te na njihov odnos sa Zdravkom Mamićem. S prvom dvojicom dugo vremena je igrao u reprezentaciji i dobro ih poznaje.

- Usudim se prognozirati njihove odnose. Tri vozača žele voziti isti auto, šest ruku na volanu auta koji voze poput pijanca! Nogomet je već odavno prestao biti samo igra, a poput genetskog inženjeringa, i ovdje se križaju zbog zajedničkog interesa. Osobno to shvaćam kao križanje svega i svačega. E, tako se i mi križamo  (mijenjamo genetsku strukturu) zbog zajedničkog interesa!- piše Stanić i nastavlja:

- Držimo se za ruke da si oči ne iskopamo, rekao je jednom Ćiro, a to vrijedi i za ovaj trojac. Alfa i omega hrvatskog nogometa do jučer je glasno poručivao 'nećeš, razbojniče!', a danas kao portir u Rusanovoj širom otvara vrata i izgovara 'izvolite, gospodine'. Slika koja je izasla u novinama, gdje se Šuki i Štica tajno sastaju, toliko tajno da ih cijela Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i ostatak Europe jasno vidi. Slika govori tisuću riječi, kaže neka stara poslovica, a slika njih dvojice je besprijekorno čista.  Ne znam, nije mi jasno da li su se željeli pokazati ili sakriti. Ako je to bio tajni sastanak, onda je lako zaključiti da se nisu  nikad igrali skrivača kad su bili mali. Na fotki  se jasno vidi  i aktovka kojoj  je teško naslutiti sadržaj.

Stanić im najviše zamjera što se sve ovo događa netom prije Europskog prvenstva.

- Nekad veliki igrači imaju tako loš tajming. Stvarno sam razočaran. Kakav je to signal i poruka  igračima i javnosti, sad kad  je reprezentaciji najpotrebniji MIR?! Napravili ste veliku uslugu Ircima, Španjolcima i Talijanima. Raditi to pred sam početak Eura  i to na ovakav način, po mom mišljenju  je vrlo neinteligentan potez.A ja, zbog svih ovih stvari koje sam naveo u kolumni, jednostavno vam ne vjerujem. Imam pravo da se izjasnim i poručim svima koji vole nogomet i repku da je moja vjera u vas ishlapila istog časa kad ste odabrali krivi trenutak za turbulencije pred jednu od najvećih i najvažnijih nogometnih smotri.

OVDJE pročitajte cijelu kolumnu.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!