NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

1. SIJENJA 2009. 11:58h

Sportski novinari izabrali Bolta i Isinbajevu

Isinbayeva i Bolt

Foto

Sport
0

Tekst

Bolt i Isinbajeva dobili su najviše glasova u internetskoj anketi članova, a glasovao je ukupno 571 sportski novinar iz 96 zemalja.

Jamajčanski sprinter Usain Bolt i ruska motkašica Jelena Isinbajeva proglašeni su za sportaše godine u izboru Me?unarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS).

Bolt i Isinbajeva dobili su najviše glasova u internetskoj anketi članova, a glasovao je ukupno 571 sportski novinar iz 96 zemalja, uključujući i Hrvatsku i članove Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN).

Bolt je slavio sa 32.5 posto glasova, a samo dva posto manje imao je američki plivač Michael Phelps, dok je treći u konkurenciji sportaša Rafael Nadal sa 8.6 posto ukupnih glasova.

Kod žena je Isinbajeva dobila velikih 35 posto glasova, druga je kenijska atletičarka Pamela Jelimo (12.8), a treća srpska tenisačica Jelena Janković (11.8).

Za najbolju momčad u 2008. proglašena je španjolska nogometna reprezentacija sa 28 posto glasova )ispred muške štafete Jamajke 4x100 metara (23) i Manchester Uniteda (15).

Najbolje uvjete za rad novinara u prošloj godini imale su Olimpijske igre u Pekingu sa 38 posto glasova, a konkurenciju su imale u Europskom nogometnom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj (30) i Wimbledonu (12).

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!