12. SRPNJA 2012. 15:04h

Splitsko-dalmatinska županija ponudila HNS-u izgradnju nogometnog kampa

Logo Hrvatskog nogometnog saveza

Foto

Sport
0

Tekst

Splitsko-dalmatinska županija danas je Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) javno ponudila plan izgradnje nogometnog kampa na području Makarske rivijere, a gradnja može započeti već u listopadu s obzirom da su sve dozvole i planovi gotovi.

Plan izgradnje novinarima su izložili splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek, te načelnik Baške Vode Joško Roščić koji će još danas službeni dopis o ponudi poslati u HNS.

"S obzirom da pet milijuna Uefinih eura treba iskoristiti do kraja ove godine, a naša je strateška odrednica turizam smatramo da je Dalmacija, a prioritet je makarsko područje, najbolja za tako nešto. Spremni smo i u mogućnosti to ponuditi s početkom gradnje za tri mjeseca. Urbanistički planovi uređenja su gotovi, treba izvaditi lokacijsku dozvolu, a to je za dva mjeseca gotovo. Bacamo lopticu HNS-u i dodajemo kako smo otvoreni, jasni i spremni za početak gradnje kampa", rekao je župan Sanader.

Na konferenciji za novinare rečeno je kako su čelnici Makarske rivijere još 1999. godine nudili tadašnjim čelnicima HNS-a Zorislavu Srebriću i Vlatku Markoviću da se kamp izgradi u Dalmaciji kako se nogometaši ne bi pripremali u Sloveniji, no tako nešto nikada nije realizirano.

"Imamo konkretne planove za kamp HNS-a koji bi dijelom bio u Baškom Polju, na lokaciji bivšeg Dječjeg sela i vojnog odmarališta, a dijelom u Makarskoj i to pod motom 'Zbogom Antalyjo, dobrodošla Dalmacijo'", rekao je župan Sanader.

Radi se o prostoru od oko 70.000 metara četvornih uz koji bi niknula četiri nogometna igrališta s pratećim sadržajima i hotelom.

Splitski župan je naglasio kako njegova županija želi razviti sportski turizam.

"Imamo mogućnosti, tradiciju i iskustvo, te sportsku snagu. Izgradnjom kampa će se otvoriti i nova radna mjesta, a produžit će se i turistička sezona", dodao je župan Sanader.

Makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek je istaknuo kako na Makarskoj rivijeri žele izgraditi kapacitete novog kampa HNS-a na kojem će se moći pripremati najbolje svjetske nogometne reprezentacij.

"Mi imamo do 300 sunčanih dana u godini, pa nam Zagreb i okolica ne mogu biti konkurenti", izjavio je makarski gradonačelnik. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!