8. KOLOVOZA 2015. 22:17h

SP VATERPOLO Hrvatska izgubila u finalu od Srbije 4-11

Reprezentativci Hrvatske

Foto

Sport
0

Tekst

Hrvatski vaterpolisti osvojili su srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Kazanu, oni su u finalu izgubili od Srbije sa 4-11 (2-2, 0-3, 2-2, 0-4).

 

Aktualni olimpijski pobjednik Hrvatska u finalu Svjetskog prvenstva bio je nemoćan protiv vrlo jake Srbije koja je opravdala status favorita i zasluženo osvojila zlatnu medalju.

Početak utakmice dao je nadu kako bi Hrvatska mogla osvojiti svoj drugi naslov svjetskog prvaka, nakon zlata iz Melbournea 2007., Maro Joković i Antonio Petković iskoristili su situacije s igračem više u bazenu i doveli našu reprezentaciju u vodstvo od 2-0. No, Srbija je preko Prlainovića i Mandića već do kraja prve četvrtine uspjela poravnati na 2-2.

Ključnom se pokazala druga četvrtina u kojoj Hrvatska nije uspjela postići niti jedan pogodak iako je tri puta imala igrača više. Nažalost, udarci Sukna i Muslima odsjeli su na gredi, dok je Srbija postigla tri pogotka, od čega dva s igračem više, te se odvojila na teško dostižnih 5-2. Tijekom treće četvrtine Srbija je imala i po četiri pogotka viška (6-2, 7-3), no Hrvatska je imala priliku u posljednjoj sekundi primaknuti se na 7-5, ali je Burić iz neposredne blizine promašio.

U četvrtoj četvrtini hrvatski igrači ponovno su potpuno zakazali u napadu, a srpski su s nekoliko preciznih udaraca s distance na kraju stigli do visoke pobjede od 11-4.

Hrvatskoj je ovo peta uzastopna medalja sa svjetskih prvenstava, a prva srebrna. Uz zlato 2007., ima i tri bronce zaredom (2009, 2011, 2013).

Srbija je po drugi put kao samostalna država osvojila zlato na SP, nakon Rima 2009.

Dva gola za Hrvatsku postigao je Sandro Sukno, a po jedan su dodali Antonio Petković i Maro Joković, dok je kod Srbije najefikasniji bio Andrija Prlainović s tri pogotka, a dva je dodao Miloš ćuk.

Broncu je osvojila Grčka koja je u susretu za treće mjesto svladala Italiju sa 11-9 (1-0, 2-2, 4-4, 0-1; 4-2) boljim izvo?enjem peteraca. Grčka je tako osvojila drugu medalju na svjetskim prvenstvima, bila je brončana i u Montrealu 2005., a ovim je uspjehom izborila i nastup na Olimpijskim igrama sljedeće godine u Rio de Janeiru.

HRVATSKA - SRBIJA 4-11 (2-2, 0-3, 2-2, 0-4)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković 1, Lončar, Joković 1, Bukić, Muslim, Bušlje, Sukno 2, Paškvalin, Šetka, Obradović, Bijač

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ran?elović, ćuk 2, D. Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 3, S. Mitrović 1, B. Mitrović

SUCI: Margeta (Slovenija), Stavridis (Grčka)

REALIZACIJA IGRAčA VIŠE: Hrvatska 4/13, Srbija 5/8

PETERCI: Hrvatska -, Srbija -

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, proèelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaèelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuèilišna profesorica, èlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebaèkog holdinga èinila se kao idealna osoba za tu politièku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem prièa o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, èija je èlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!