12. SIJENJA 2013. 21:09h

SP Rukomet: Hrvatska startala s pobjedom

Foto

Sport
0

Tekst

Hrvatski rukometaši su pobjedom otvorili nastup na Svjetskom prvenstvu svladavši u 1. kolu D skupine u Madridu Australiju s 36:13 (17:4), što je treća najveća pobjeda Hrvatske u povijesti na svjetskim prvenstvima.

Susret je odigran pred 120 gledatelja u dvorani Caja Magica, a sudili su Brazilci Menezes i Pinto.

HRVATSKA: Alilović, Ivić; Štrlek 2, ćupić 7 (2), Vori, Bičanić 3, Kopljar 4, Duvnjak 3, Šprem 1, Horvat 8 (2), Musa, Lacković, Mandalinić 1, Vuković 4, Stepančić 3.

AUSTRALIJA: Latinović, Karlsson; Kelly 2, Hetges, Fletcher 5, Subotić, Calvert, Matić 2, Jovanović, Pandžo, Queroz, Najdovski 1, O'Sullivan, Mouncey, Gahan 1, Anderson 2.

ISKLJUčENJA: Hrvatska 4 minute, Australija 12 minuta

SEDMERCI: Hrvatska 4/7, Australija -

Izabranici Slavka Goluže imali su tek lakši trening protiv najslabije selekcije na ovom prvenstvu u Španjolskoj, koja je u prvom poluvremenu zabila tek četiri zgoditka. Australci su na ovo prvenstvo došli u zadnji trenutak, a umjesto treninga su otišli na izlet u Portugal, dok im se u ranoj fazi utakmice ozlijedio najbolji igrač Calvert. U revijalnom susretu naši rukometaši su se malo opustili početkom drugog dijela, kada su Australci došli na zaostatak od 11:24, no potom slijedi velika serija 9:0 Hrvatske.

Kod Hrvatske su najbolji strijelci bili Zlatko Horvat s 8 i Ivan ćupić s 7 pogodaka, a Goluža je dao priliku gotovo svim igračima, pa su zadnji dio utakmice na terenu bili debitanti - Luka Stepančić, Stipe Mandalinić i Lovro Šprem, te na vratima Filip Ivić. Za Hrvatsku protiv australije nisu igrali Marino Marić i lakše ozlije?eni Jakov Gojun, dok Igor Vori nije ulazio u igru. Utakmicu je pratio katastrofalno mali broj gledatelja, a ispunila se i Golužina želja da se u pomalo "divljoj" igri Australaca nitko od naših rukometaša nije ozlijedio.

Sljedeći susret Hrvatska igra u ponedjeljak protiv Alžira.

(Hina)
 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!