15. KOLOVOZA 2013. 20:06h

SP atletika: Hejnova do zlata s najboljim rezultatom sezone na 400m prepone

Atletika

Foto

Sport
0

Tekst

čehinja Zuzana Hejnova osvojila je naslov svjetske prvakinje na 400 metara s preponama na SP u atletici u Moskvi opravdavši tako status najveće kandidatkinje za zlato s obzirom na ovogodišnje rezultate.

Hejnova je u Moskvu stigla s najboljim vremenom na svijetu (53.07), a u finalu je trčala novi najbolji rezultat u ovoj godini što je ujedno i novi češki rekord sa 52.83 sekunde.

Srebrnu medalju osvojila je Amerikanka Dalilah Muhammad sa 54.09, dok je braniteljica naslova otprije dvije godine iz Daegua, Amerikanka Lashinda Demus stigla do bronce sa 54.27.

 

FINALE:
 1. Zuzana Hejnova (češ)    52.83 - najbolji rezultat sezone
 2. Dalilah Muhammad (SAD)   54.09
 3. Lashinda Demus (SAD)    54.27
 4. Hana Titimec (Ukr)     54.72
 5. Eilidh Child (VB)     54.86
 6. Hana JarošÄuk (Ukr)    55.01
 7. Perri Shakes-Drayton (VB) 56.25
 8. Nickiesha Wilson (Jam)   57.34

(Hina)

 

 

 • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

  Profesoricu Mirnu Šitum, proèelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaèelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuèilišna profesorica, èlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebaèkog holdinga èinila se kao idealna osoba za tu politièku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem prièa o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, èija je èlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

 • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
 • Ella Henderson: Hold on, we are going home
 • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!