10. KOLOVOZA 2013. 16:20h

SP: Edna Kiplagat obranila naslov u maratonu

Foto

Sport
0

Tekst

Kenijka Edna Kiplagat (33) u subotu je osvojila zlatnu medalju u maratonu na Svjetskom atletskom prvenstvu u Moskvi s rezultatom 2 sata 25 minuta i 44 sekunde. Tako je postala prva atletičarka koja je obranila naslov svjetske prvakinje u toj disciplini.

Talijanki Valeriji Straneo, koja je zaostala 14 sekundi, pripalo je srebro, a Japanka Kayoko Fukushi osvojila je broncu, zaostavši dvije minute za pobjednicom. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, proèelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaèelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuèilišna profesorica, èlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebaèkog holdinga èinila se kao idealna osoba za tu politièku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem prièa o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, èija je èlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!