7. KOLOVOZA 2012. 22:49h

Slavlje zlatne medalje Kiranija Jamesa preraslo u praznik

Foto

Sport
0

Tekst

Stanovnici Grenade, otočne država na jugoistoku Karipskog mora burno su proslavili prvu olimpijsku medalju u povijesti ove zemlje.

Pobjeda atletičara Kiranija Jamesa na 400 metara izazvala je euforiju među 89.000 stanovnika otoka - države. Tisuće ljudi je izašlo na ulice glavnog grada St. Georgea kako bi pratilo utrku na velikim tv ekranima, a nakon što je James pobijedio počelo je veliko slavlje uz glazbu i ples.

Vlada je dan nakon pobjede proglasila praznikom kako bi se proslava mogla nastaviti, a premijer Tillman Thomas pobjedu 19-godišnjeg Jamesa je nazvao velikom inspiracijom za cijelu zemlju.

Grenada je bivša britanska kolonija koja je nezavisnost dobila 1974. godine. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!