15. LIPNJA 2013. 21:41h

SJAJNA VIJEST Fifa pogurnula Hrvatsku prema Brazilu

igor štimac, facebook

Foto

Sport
0

Tekst

Ždrijeb dodatnih europskih kvalifikacija za plasman na svjetsko nogometno prvenstvo 2014. u Brazilu održat će se 21. listopada u Zurichu objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

U dodatnim kvalifikacijama će sudjelovati osam najboljih drugoplasiranih ekipa iz devet skupina, a među njima možda i Hrvatska. Reprezentacije će biti podijeljene u dva bubnja - u jednom će biti četiri nositelja koja neće moći igrati međusobno, a u drugom četiri preostale reprezentacije. Nositelji će biti određeni na osnovu pozicije na ljestvici Fife objavljene 17. listopada.

Kako je Hrvatska trenutačno na četvrtom mjestu Fifine ljestvice u slučaju da mora igrati u dodatnim kvalifikacijama utješna je vijest kako bi bila jedan od nositelja.

Europa će na SP-u u Brazilu imati 13 predstavnika - devet pobjednika skupina euro-kvalifikacija, te četiri koje će doći kroz 'baraž'.

Ždrijeb skupina svjetskog nogometnog prvenstva bit će 6. prosinca u brazilskom ljetovalištu Costa do Sauipe.

(Hina)
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!