PROMJENE U MOMČADI:

4. LIPNJA 2007. 15:56h

Šimić se najavio u prvom sastavu

Tekst

Dario Šimić otkrio je da je u dogovoru sa izbornikom prije Tallinna odlučeno da će igrati protiv Rusije na stoperskoj poziciji.

Povratkom Zorislava Srebrića javnost je ponovno dobila svježe informacije iz saveza i reprezentacije, a i nova/stara dva sponzora. Na pressici u Čatežu svečano je potpisan ugovor s Sisciom čija će odjela ubuduće nositi stručni stožer. Drugi ugovor bit će u utorak potpisan s Agrokorom.

Igračke snage predstavljali su rekorder Dario Šimić i Mladen Petrić.

Dario Šimić, nakon klupe u Tallinnu, uvjeren je da će istrčati protiv Rusa na prepunom Maksimiru.

- Ove dvije utakmice nama su kao dva finala za odlazak na EURO, jedno finale smo prošli dobro, sada nam slijedi drugo, a nema ljepšeg nego igrati pred punim stadionom. Ne opterećujemo se kalkulacijama, želimo samo pobjedu, a moramo nastaviti igrati kao što smo prije igrali i rezultat će doći - započeo je Dario.

Mladen Petrić odigrao je 54. minute u Tallinnu i osjeća se puno bolje nego prije Estonije.

- Protiv Rusije moramo odigrati bolje nego u subotu i kao što je Dario rekao nastaviti igrati kako smo prije igrali na Maksimiru.

Estonci nisu bili baš nježni prema vama?

- Po gležnjevima, srećom, nisam dobio niti jedan udarac, no jedan igrač me laktom zakačio prema glavi, ali na još veću sreću ništa nije bilo s jagodičnom kosti. To je i znak da je s njom sve u redu - kazao je najbolji strijelac švicarskog prvenstva.

Rusi su najavili da dolaze po pobjedu, Hiddink kao rijetko koji trener samouvjereno dolazi u nepokoreni Maksimir.

- I Englezi su govorili da dolaze po pobjedu pa su ostali bez bodova. Mi trebamo igrati kao i protiv Engleza. Jedni i drugi su dobra momčad, a Hiddink motivira svoje igrače koji nisu dobri kao kod kuće. Mi imamo Slavena Bilića! - smatra Šimić.

Estonija je iza nas, ali igra gore nije bila obećavajuća.

- Nismo igrali dobro, sve to stoji, ali ovo će biti sasvim druga utakmica. Odigrat ćemo još ovih zadnjih 90 minuta sezone na nivou iako uopće nemamo osjećaj da je kraj sezone.

Reprezentaciju je malo prodrmala vijest o odlasku Šerića i problemima Ćorluke.

- Mi smo tu vijest saznali jučer poslije večere, izbornik nas je o tome obavijestio. Ne bi želio ulaziti u detalje, razumijem Šerića i pričao sam s njim pa mi je rekao da su se tako dogovorili on i izbornik. Ne vidim da bilo što utječe na raspoloženje unutar reprezentacije - zaključio je Šimić.

O Rusima se posljednjih dana najviše priča kroz najopasnije njihove igrače od kojih svojom formom iskače Keržakov. Petrić poznaje Keržakova, no ne zamara se njime.

- Znam ga dok smo igrali protiv Zenita s Baselom, ali ja uvijek gledam samo sebe. Iako on ima kvalitete nemamo straha jer u obrani imamo odlične igrače - smatra Petrić.

- Ja ih ne poznajem tako dobro, no sigurno ćemo sa stručnim stožerom u ova dva dana malo proanalizirati njihovu igru. Malo sam razgovarao s igračima koji su igrali s njima u ruskoj ligi tako da ću se upoznat s njima - poručuje Šimić.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!