7. SRPNJA 2015. 22:54h

ŠIMIć ŠESTA Ivančević oborila dva državna rekorda i ispunila normu za Rio

Foto

Sport
0

Tekst

Na atletskom mitingu u ma?arskom Székesfehérváru hrvatska atletičarka Andrea Ivančević ispunila je notme za Svjetsko prvenstvo u kolovozu u Pekingu, te Olimpijske igre u Riju.
 
U utrci na 100 metara, u B finalu osvojila je treće mejsto s 11.44 sekunde, dok je na 100 metara s preponama istrčala 12.87 sekundi, pritom oborivši dva državna rekorda.
 
"Konkurencija je bila super,  osobno mi  jako odgovara trčati u tako jakoj konkurenciji. Borbena sam, volim se boriti pa mi takve utrke super do?u. Jako sam sretna zbog norme, znala sam da imam u nogama utrku ispod 13 sekundi, samo moralo se poklopiti da se dobro osjećam, vrijeme... Mislim da je dvoranska sezona dala naznake da će se to dogoditi. Sad se mogu mirno spremati za Svjetsko prvenstvo, dogodine za Rio, nema stresa, pritiska, sad imam normu, sad je mir, nadam se da će biti još bolje", prenosi riječi Ivančević HRT.
 
Hrvatska skakačica u vis Ana Šimić osvojila je, s preskočenih 184 cm, šesto mjso. Dino Pervan u skoku u dalj sa 7.58 metara zauzeo je četvrto mjesto, dok je u bacanju diska Roland Varga bio sedmi s 60.95 metara.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!