25. SRPNJA 2012. 12:56h

Sebastian Coe kandidat za predsjednika IAAF-a

Foto

Sport
0

Tekst

Predsjednik organizacijskog odbora ljetnih olimpijskih igara u Londonu Sebastian Coe bit će kandidat za predsjednika Međunarodne atletske federacije (Iaaf), piše u srijedu "Times".

Bivši osvajača dvije zlatne medalje na 1.500 m je izjavio za "Times" da želi predati kandidaturu za tu dužnost nakon što s nje 2015. odstupi Senegalac Lamine Diack.

"Bio bih sretan da budem na čelu svog sporta i sada to kažem jasno prvi put", kazao je Coe."Spreman sam. Znam kako to treba raditi. Ali sada imamo predsjednika i to će onda biti tek kada on ode".

Lord Coe (55) bi konkurenciju mogao imati u Ukrajincu Sergeju Bubki koji također planira podnijeti kandidaturu za nasljednika Laminea Diacka.

I Coe i Bubka su potpredsjednici Iaaf-a. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!