25. KOLOVOZA 2015. 23:50h

Sandra Perković srebrna: Ponekad nije dobro biti u jako dobroj formi

Foto

Sport
0

Tekst

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković (25) nakon osvajanja srebrne medalje u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Pekingu izjavila je za Hrvatsku televiziju kako je zadovoljna iako nije obranila naslov prvakinje osvojen prije dvije godine u Moskvi.

"Natjecanje je bilo teško za mene. Bila sam u jako dobroj formi koju danas nisam mogla realizirati. Ponekad nije dobro biti u jako dobroj formi, disk je bio prebrz i nije htio proći kroz mrežu, a znam da bi svaki hitac, da je prošao mrežu, bio jako dalek. Kada netko u mojoj poziciji do?e na veliko natjecanje, tada ne može kalkulirati, ali u drugoj seriji sam išla na sigurno, pa je disk otišao previše lijevo što tako?er nije bilo dobro. Kada sam u šestoj seriji bila na četvrtoj poziciji, to je bilo najgora moguća situacija. Tada sam rekla sama sebi: 'OK, stvari stoje tako kako jesu, ali bez medalje ne možeš kući'. Bacila sam u takvoj situaciji 67 i pol metara, pa možete samo zamisliti što sam mogla u prvih pet".

Zlatnu medalju osvojila je 25-godišnja Kubanka Denia Caballero, koja je već u prvoj seriji bacila disk do 69.28m, što je bilo nedostižno za konkurenciju. Caballero je u Peking stigla s najboljim rezultatom sezone (70.65m), a da joj je ovo najbolja godina u karijeri potvr?uje i da je svih svojih 10 najboljih hitaca izvela upravo u 2015. U finalu je izvela svoj treći najbolji hitac u karijeri. 

"Moram čestitati Deniji Caballero koja je fantastično otvorila natjecanje. Nisam se prepala, srce je željelo zlato, ali nakon svjetskog srebra ne mogu biti žalosna. Izgleda da smo Blanka i ja tragičarke 'Ptičjeg gnijezda', došle smo ovdfje u najboljoj formi, a vraćamo se sa srebrima. Ali, ako je to najgore što nam se može dogoditi neka".

Perković je imala problema s izbačajem tijekom čitavog natjecanja, u prvoj, trećoj i petoj seriji njezin disk je završavao u mreži s desne strane, baš kao i dva hica tijekom zagrijavanja, dok je u drugoj seriji bacila 65.35m s tim da je disk završio na samom lijevom rubu sektora, dok je u četvrtoj bacila 65.37m. Ipak, u posljednjoj seriji smogla je psihičke snage za najbolji hitac natjecanja od 67.39m koji joj je donio srebro.

"Trener mi je rekao kako su svi hici koje sam bacila tehnički bili savršeni. Jednostavno, krug je bio malo prebrz. To su ti hici koji imaju jako veliku silu koji 'izvuku' disk stotinku ranije. Da je disk izašao stotinku kasnije, pogodio bi sektor i išao bi jako daleko. To je tako kada ste u vrhunskoj formi, to vam je kao dvosjekli mač. Još sam jučer imala i malu temperaturu što me je malo i omelo, ali danas sam se probudila svježa, odmorna i voljna i najvažnije mi je da sam dala sve od sebe", zaključila je Perković koja uz zlato iz Moskve i srebro iz Pekinga sa SP-a, ima i zlato s Olimpijskih igara u Londonu 2012., te tri naslova europske prvakinje (Stuttgart 2010, Helsinki 2012, Zurich 2014).

"Do kraja sezone još me očekuju nastupi na 'Hanžeku' i u Bruxellesu. To su mitinzi na kojima volim bacati i pokazat ću za što sam sve spremna".

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!