27. LISTOPADA 2011. 10:30h

Rudić: Pod terapijom sam, sada sam sebe moram trenirati, a ne igrače

Ratko Rudić tješi svoje igrače nakon izgubljenog četvrtfinala

Foto

Sport
0

Tekst

Iako je prije samo mjesec dana operirao i lijevi kuk, izbornik hrvatskih vaterpolista Ratko Rudić (63) pokretan je kao dječačić. I dalje je prisilno 'šlank' i pod strogim programom oporavka, no osjeća se, a i izgleda – sjajno.

– Pod terapijom sam i moram raditi vježbe kako bih ojačao mišiće. Sada sam sebe moram trenirati, a ne igrače – nasmiješena brka pričao je Rudić.

Trofejni trener neće se dugo baviti svojim oporavkom. U studenom počinje Svjetska liga, u siječnju je Europsko prvenstvo u Eindhovenu... Plan je već detaljno napravljen, no sve je to samo zagrijavanje za Olimpijske igre i jedinu medalju koja mu nedostaje s Hrvatskom.

– Imamo kvalitetnu reprezentaciju, kad je riječ o taktici i formi neće biti problema, a jedino gdje ćemo morati stisnuti jest psihološka čvrstoća. Na pojedinim utakmicama znali smo pasti na tom planu, a za kontinuitet rezultata nedostaje nam još taj čimbenik – prepoznao je Rudić boljku koju odnedavno pokušavaju liječiti i drugi naši izbornici.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!