30. LISTOPADA 2011. 13:23h

Rosell osumnjičen za prajne novca

Foto

Sport
0

Tekst

Sandro Rosell sa svojom tvrtkom registriranom u Brazilu sudjelovao u pranju novca koja je izvedena pomoću višestruke preprodaje malog zrakoplova. U taj je korupcijski skandal umiješan i predsjednik Brazilskog nogometnog saveza.

Prvi čovjek CBF-a Ricardo Teixeira kupio je polovni zrakoplov Cessna za jedan dolar. Nakon toga je krenula preprodaja aviona kroz nekoliko tvrtki. U jednom je trenutku zrakoplov došao i u vlasništvo Rosellove tvrtke Alianto koja ga je prodala za četiri milijuna američkih dolara! Policiju je pokrenula istragu.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!